In het Wild: Volkswagen Atlas

In Europa is de grootste SUV van Volkswagen de Touareg. Elders op de wereld heeft Volkswagen een heel ander model klaarstaan, die afhankelijk van het land als Atlas of als Teramont te boek staat. Dit donkergrijze exemplaar is toch in Nederland terechtgekomen en is misschien wel beter uit te leggen dan de Touareg.

De wereldwijde automarkt wordt in veel opzichten steeds uniformer. Waar de modelgamma’s van Noord-Amerika, Europa en Azië voorheen weinig met elkaar van doen hadden, zien we tegenwoordig steeds vaker dat een model wereldwijd in nagenoeg identieke vorm wordt verkocht.
Toch zijn er nog altijd marktsegmenten die in ieder werelddeel om een eigen aanpak vragen. Het segment van de grote SUV’s is daarvan zonder twijfel een goed voorbeeld. ‘Groot’ betekent in Europa de klasse van de Volvo XC90 en BMW X5, al zijn er in de vorm van de Mercedes GLS, BMW X7 en Range Rover nog wat grotere exemplaren te koop. In alle gevallen gaat het om zogenaamde premiumproducten, met de gloednieuwe Ford Explorer als …

Lees verder…