Trump bekijkt elektrische pick-up Lordstown

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in de tuin van zijn ambtswoning een blik geworpen op de Endurance, een volledig elektrische pick-up van Lordstown Motors. Trump is behoorlijk complimenteus over het bedrijf en de pick-up. Hij is vooral blij met de werkgelegenheid die Lordstown in het gelijknamige stadje in Ohio creëert.

Lordstown Motors heeft de fabriek van General Motors in Lordstown, een stad in de staat Ohio, eind 2019 overgenomen. Volgens het Witte Huis heeft president Trump er mede voor gezorgd dat GM de fabriek uiteindelijk heeft verkocht in plaats van gesloten, waardoor de ‘honderden werknemers die door GM in de steek zijn gelaten’ hun baan konden behouden. Bij nadere inspectie van de Lordstown Endurance in de tuin van het Witte Huis lijkt de president nog steeds positief. Deze herfst moeten de eerste exemplaren van de band rollen. Volgens Lordstown zijn er al 20.000 reserveringen binnen gekomen voor de Endurance.
Eerder zagen we deze volledig elektrische pick-up al van

Lees verder…