Nieuwe Mercedes-Benz S-klasse duikt weer op

De gloednieuwe Mercedes-Benz S-klasse wordt klaargestoomd voor z’n langverwachte debuut. AW-lezer Bert Jan Harsmolle kwam dit prototype tegen in Duitsland.

De huidige Mercedes-Benz S-klasse (W222) wordt binnenkort afgelost na pakweg zeven jaar trouwe dienst. De volgende generatie staat in de startblokken en is al meermaals (semi-)gecamoufleerd opgedoken. Eén keer zelfs al grotendeels zonder uitgebreid plakkerwerk. Zoals we dat gewend zijn, gaat Mercedes vooral voor een grondige evolutie van het bekende recept. De koplampen worden wat platter en scherper van vorm en vooral aan de achterzijde wordt duidelijk dat de S-klasse wel degelijk helemaal nieuw is. Hoewel het op deze foto’s niet in één oogopslag te zien is, is bekend dat de units aan …

Lees verder…