Gouverneur Michigan waarschuwt voor sluiting autofabrieken

De ‘Grote Drie’ kunnen in Michigan opnieuw hun fabrieken sluiten als de inwoners van de staat zich niet aan de coronaregels houden.

In de ‘thuisstaat’ van de drie grootste Amerikaanse autoconcerns is het coronavirus betrekkelijk onder controle en dat maakt het mogelijk om de productie in de autofabrieken plaats te laten vinden. Onder strenge maatregelen bouwen Ford, GM en FCA er weer door. Een zeer belangrijke bron van werkgelegenheid voor de lokale inwoners én een essentieel onderdeel van de economie. Dat alles staat op het spel, waarschuwt gouverneur Gretchen Whitmer. Terwijl de autofabrieken hun productie opschroeven, lijkt de bevolking zich steeds minder aan te trekken van het virus.
Hoewel corona er momenteel een stuk minder vertegenwoordigd is dan een paar maanden geleden, houdt de staat rekening met een opleving …

Lees verder…