In het Wild: Lincoln Mark VIII

Dankzij z’n SUV’s maakt Lincoln nog steeds enorme bakbeesten, maar de tijden van gigantische sedans en coupé’s zijn wel voorbij. Het laatste tweedeurs ‘landyacht’ was deze Mark VIII, waarvan dit exemplaar enkele jaren geleden in Nederland is aangespoeld.

De Lincoln Mark-serie is een reeks enorme coupés die weinig met sportiviteit, maar des te meer met luxe en comfort van doen hebben. De modelserie ging in de jaren ’50 van start en bereikte in 1992 z’n laatste generatie, al volgde er na de modelserie die hier vandaag schittert nog een heftig gefacelifte, maar in Nederland nog zeldzamere variant.
Met dik 5,25 meter is de Mark VIII werkelijk gigantisch, zeker voor een heftig onpraktische tweedeurs coupé. De auto deelt z’n platform met de Ford Thunderbird van de generatie die collega Michiel aanvoerde in de laatste editie van de Barrelbrigade en …

Lees verder…