Jaguars designbaas Ian Callum stopt ermee

Jaguar neemt volgende maand afscheid van een grote naam. Hoofdontwerper Ian Callum (64) neemt namelijk een stapje terug. Zijn portfolio is onder andere gevuld met auto’s als de F-type en I-Pace.

Callum was sinds 1999 in dienst bij Jaguar, nadat hij eerder voor Ford, Lotus en Volkswagen met potloden en papier in de weer was geweest. In de afgelopen twintig jaar stond de nu 64-jarige Brit aan de wieg van tientallen auto’s. We noemen de F-type, E-type, XE, XF, XJ, F-Pace, E-Pace en I-Pace: stuk voor stuk ontwerpen van Callums hand. Ian zelf noemt de XF als verrassend hoogtepunt. “Daarmee begonnen we een nieuwe ontwerphoofdstuk voor Jaguar.” Verder waren de F-type en I-Pace noemenswaardige hoogtepunten volgens de icoon. In zijn beginjaren als ontwerper bij Ford Design Studios was Callum verantwoordelijk voor het ontwerp van de Aston Martins DB7, Vanquish en DB9. De Brit zegt het nu …

Lees verder…