In het Wild: Peugeot 4008

Enkele jaren geleden zocht en vond PSA een manier om zonder veel moeite aan een reeks compacte SUV’s te komen. De oplossing lag bij Mitsubishi, dat behalve de Outlander ook de ASX beschikbaar stelde. De variant die we vandaag te zien krijgen, hoort officieel echter niet in Nederland thuis.

Mitsubishi’s toenmalige Outlander diende in 2007 als basis voor de Peugeot 4007 en Citroën C-Crosser. Veel moeite deden de Fransen niet om de ware aard van het Japanse beestje te verhullen. Beide derivaten kregen een geheel eigen neus, maar kont en interieur lieten weinig te raden over.
Iets soortgelijks gebeurde met de compacte ASX. De in 2010 gelanceerde cross-over werd door Citroën als C4 Aircross in de showrooms gezet. Ook in Nederland was de auto tussen 2012 en 2015 gewoon beschikbaar. Of je ermee moet aankomen op Citromobile, valt te betwijfelen, maar Citroën haalde er mooi wel een C-segment SUV mee in huis. De Peugeot-versie werd 4008 gedoopt en dat is de auto die je hier ziet. Van …

Lees verder…